سکونت جامعه, سَکینت جامعه به عهده مادران جامعه است
برخی خیال می کنند انسان یک حیوان ناطق است، یعنی جانوری است که حرف میزند، اما دین میگوید انسان، حیّ متألّه است. آنچه در بحث انسانشناسی محور است, علوم و اصول تجریدی است و هیچ ارتباطی با تجربه ندارد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مدیر و اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده وابسته به مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.
آیت الله جوادی آملی در این دیدار در خصوص اصلاح الگوی کنترل جمعیت به تشریح مفهوم انسان از منظر دین پرداخته گفت: آنچه در بحث انسانشناسی محور است, علوم و اصول تجریدی است و هیچ ارتباطی با تجربه ندارد، آنچه ما با آن کار داریم و مشکل ما را حل میکند علوم تجریدی است، چرا که ما نمیخواهیم دامپروری کنیم، میخواهیم انسانپروری کنیم، اما هنوز بسیاری نمیدانند که تفاوت انسان و دام چیست. برخی خیال می کنند انسان یک حیوان ناطق است یعنی جانوری است که حرف میزند، اما دین میگوید انسان، حیّ متألّه است.
وی ادامه داد: مشکل ما صِرف تکثیر نسل نیست ما انسان میخواهیم، خلیفة الله میخواهیم و حرمتی را که قرآن برای انسان قائل شد؛ نفرمود من میخواهم خَلیف تهیه کنم، فرمود میخواهم خلیفه تهیه کنم، این تاء که تاء تأنیث نیست این تاء مبالغه است, بنابراین اگر ما این کار را بخواهیم بکنیم باید بدانیم که از علوم تجریدی استفاده کنیم و انسانشناسی درست کنیم تا رسالت زنها و مردها مشخص بشود و راهکار مشخص شود، در انسانپروری اول طرح و برنامه مهم است و بعد اجرائیات.
وی با اشاره به توانمندی کامل زنان متدین در اداره کردن امور مربوط به حوزه زنان بیان داشت: ما در جامعهای زندگی میکنیم که مثل سایر جوامع نیمی از آن مرد است نیمی از آن زن، ولی احتیاجات ما مشترک است، ما برای پرهیز از اختلاط و تماس نامحرم ناچاریم زنهایی در جامعه داشته باشیم که همه شئون جامعه را بلد باشند، نیمی از این جامعه را باید خود خانمها اداره کنند و دیگر احتیاجی نباشد که کارهای زنها را مردها انجام بدهند، تمام نیازهای زنها را خود زنها باید انجام بدهند.
آیت الله جوادی آملی در ادامه به تشریح مطالبات اصلی خداوند از زنان پرداخته گفت: مطالبات زنان باید مشخص بشود که من که زنم مطالبه اصلی من این است که مادر باشم، من برای این خلق شدم، آرامش منزل هم به عهده من است، مادر شدن هم مسئولیتی است به عهده من, خب اینکه فرمود شما این کار را انجام بدهید ﴿یُمْدِدْکُم بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ﴾ یعنی کمک مالی و داشتن فرزند صالح و سالم، محصول استغفار و راه درست رفتن شماست بنابراین ما میخواهیم انسان داشته باشیم که این انسان خلیفةالله باشد این مطالبه خداست از ما.
وی با تاکید بر وظیفه انسان در آباد کردن زمین، افزود: خدای سبحان در قرآن کریم به جِدّ از انسان میخواهد زمین را آباد کنید، آباد کردن زمین, داشتن فرزند است وگرنه این کسی که رفته خانه سالمندان توان آن را ندارد که زمین را آباد کند.
خدا که زن را آفریده و سَکینت را به عهده او گذاشته است, مسکن آشیانهای بیش نیست، چهاردیواری است، سکونت جامعه, سَکینت جامعه به عهده مادران جامعه است. زن اگر نتواند این امر را مدیریت بکند آن رسالت الهی را انجام نداده. انسان اگر بخواهند زمین را استعمار و مرمّت کند نیروی انسانی میخواهد.